Yangın algılama ve alarm sistemleri Temel Açıklaması
Yangın algılama ve alarm sistemleri Temel Açıklaması
Blog Article
Alarm anında ekranda alarm verilen toprak kırmızı (evet da bir değişik renkte) taliıp sönerek uyarı verecek ve hangi dedektör ya da elemanın alarm verdiği anında sabitleme edilebilecektir.
Yangın vergilama sistemi aynı tip marka ürünlerle CCTV sistemine sistemine bir yazılım üzerinden mukayyetm kiminda bütünleşmiş olabilecektir.
◗ Yangın ve öteki tip olaylara kolaylık ulaşım muhtevain ayrı sorgulama butonları, kategorik sınıflandırma
Hem konvansiyonel hem de adresli sistemlerde yangın vergilama sistemlerinin parçaları hemen yemeden içmeden aynı görevi yapmakta ve birbirine benzemektedir. Şimdi sırası ile bu yangın vergilama sistemlerinin parçalarını tanılamamaya çalışkurum.
Adresli yangın alarm sistemleri mekanik sistemlere bütünleşmiş edilebilen ve vüruttirilebilen sistemler olduğu dâhilin kompleks mimarilarda derin olarak tercih edilmektedir.
Zon adı maruz lehçe tespit mantığı ile işleyen konvansiyonel yangın alarm sistemleri zonlara bentlanmış olan Yangın idraklama dedektörlerinin sinyalleri ile yangını idraklamakta ve ona bakılırsa uyarı vermektedir.
Videoteyp tabanlı yangın vergilama kamerası, bütünleşmiş munzam kızılötesi tavzih sebebiyle aydınlatılmamış, geniş debboy alanlarını izler ve aynı zamanda yangın algılama ve alarm sistemi nedir? karanlıkta da son had safi hayaller sunar.
ONVIF protokolü ile çaldatmaışan IP kamera sistemleri ile mukayyetmsal entegrasyon sayesinde senaryo dahilinde yangın takkadak, yangın alarmının geldiği noktadaki IP alıcı kendiliğinden olarak açılabilir yahut kameralar manuel olarak arama edilebilir.
Bu tip yangın rüşvetlama sistemleri ile konvansiyonel yangın alarm sistemleri ortada sınırlı değişiklıklar vardır. Sistemden sisteme tefavüt gösterse bile
Bu prosedür sistemin güvenirliğini artırdığı gibi elan karmaşık mimarida bir kontrol paneli imali gerekliliğini de ortadan kaldırmalıdır. Arama paneli içinde yer düzlük ve adida belirtilen elemanlar panel tarafından izlenmeli ve engebe halinde genel arıza çıkışına sinyal iletebilmelidir.
Denetleme paneli, dizge vakalarını saat ve tarih bilgileriyle omuz omuza belleğinde saklayacak, bunları sisteme bentlanacak bir PC’nin belleğine nakledebilecektir.
Tertibat, sayısal yazışma tekniğini kullanmalıdır. Buna demetlı olarak vukuf iletim hattına bandajlı her cihaz eş sinyali dijital sinyale çevirerek panelle haberleşmeyi esenlayacak düzene ehil olmalıdır.
◗ En benzeyen itfaiye merkezine ve diğer salahiyettar birimlere ünlü mesaj, SMS yahut e-eğilimli ile alarm ve yanlış sinyalinin gönderilmesi
şahsi verilerin fiillenme amacını ve bunların amacına yönlü kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,